This is Lilith..

Okej, nu har jag dessutom beställt personbevis för studier samt bokat in en tid hos syon här i stan, ska bara hitta mina betyg sen kanske det blir på riktigt, inskolning i augusti! Haha! Trodde aldrig jag skulle sätta mig på skolbänken igen.. Har förresten inte bestämt mig till 100% än, tror inte jag gör det förrän just då :)

Idag hämtade jag lilla Lilith, hon är också en dumboråtta, tror hon är en champagne variberk? Hur som helst, massa bilder på mina flickor!

Macarons..

Jag tänkte testbaka macarons idag.. Ni vet, de där färgglada söta marängerna man ser överallt just nu! Jag har hittat ett recept som jag tänkte testa, delar med mig av den redan nu :) .. Men först måste jag inhandla mandel, annars blir det inga macarons :)



Foto lånad av http://www.tastecrumb.com/

Instagr@m/List@gram

Ni glömmer väl inte följa mig på Instagram(IphoneApp)? Jag kallar mig lucymagdalena där & ni som inte har Instagram kan se mina bilder via Listagram på nätet! Ni missar ingenting! http://listagr.am/n/lucymagdalena

Hemlagat alltid bäst!

Efter tre veckor hemma har pluttan äntligen varit hos dagmamman idag! Äntligen för hennes del för hon stormtrivs & älskar alla ungar där & sin dagmamma såklart :) Alltså jag vill egentligen inte byta men det är en sån himla omväg att gå dit, hon är ju bara 15 timmars barn 4 ggr i veckan & tar man den dumma långa vägen när man går så tar det typ 40 minuter att gå (enkel väg), inte roligt med en liten bebis & i alla väder minsann. Det tar 2 minuter med bilen men det går inte att gå den vägen om man inte är sugen på att bli ihjälkörd :P :/ Vi har förskolor typ 2 minuters gångväg från vår bostad så det känns mer lockande. Blah.. får se hur det blir.. Anledningen är att älsklingen kommer ha nya arbetstider, annars är det han som lämnat henne med bilen.

Annars har det inte hänt så mycket idag.. Var iväg & köpte en vaxduk som vi hängt upp bakom burarna, gjort fint i burarna, köpt duploklossar till pluttisen, gjort trolldeg & pulat ihop massa roliga figurer som vi torkat i ugnen (målning imorgon), bakat negerbollar, tvättat, städat.. typ.. Gjorde supersmarriga pizzor idag också förresten! Första pizzan pluttan åt med god aptit (hon brukar inte gilla pizza) .. då vet vi att pizza med bl.a fetaost & svarta oliver går hem hela vägen.. hehe.. släng dig i väggen cappriciosa!!



Usch vad gott?

Usch vad frusen jag är! Brr.. nästan så allt jag vidrör kunde bli till is.. så frusen är jag! Det var nog inte så smart att smaska i sig Ben & Jerrys halfbaked tidigare ikväll.. men guuud så gott! Var riktigt längesen! Jag har inte ätit Ben & Jerrys sedan vi bodde i Östergötland & älsklingen kom hem med en hel jävla säck med Ben & Jerry glassar på min födelsedag (maj).. hela frysen full hade vi.. åt oss mätta på det dvs så det slängdes endel glass när vi flyttade i höstas.. haha?! Det blev nästan äckligt! Har haft svårt för glassen sedan dess men idag var jag sugen & köpte en, blev två skedar :P

Pluttan har mått sådär till & från, hon har med andra ord varit hemma från dagmamman i några dagar. Idag har hon mått bra så förhoppningsvis kan hon gå dit imorgon & få leka av sig med de andra barnen. Det blir en ändring på rutinerna också här hemma snart därför kommer vi ställa oss på kö till dagisplats här intill istället. Aptrist då hon trivs men det kommer inte funka framöver.

Min lilla feberlisa häromdagen..

Funderingar..

Jag funderar på att åka till djuraffären imorgon för att kika om Shiyas & Javas två systrar fortfarande är kvar! Har gått & tänkt så himla mycket på dom! Både Shiya & Java är så himla tama & vill till mig hela tiden! De blir helt lyriska när jag närmar mig buren & vill att jag ska öppna & gosa med dom! Har aldrig haft så mysiga råttor innan & jag skulle kunna sätta min högra hand på att de kommer från en privat uppfödare. Tyvärr visste inte kundbiträdet det när jag frågade men jag märkte själv att detta inte var vilka råttor som helst när jag bekantade mig med dem i djuraffären, underbaringarna! Funderar med andra ord på att köpa dom med, är rädd för att de ska hamna på något ont ställe då de börjar bli stora :(

En bild på Shiya & en nybadad Bite!


Underbara tulpaner!

Igår bjöd vi hem svärisarna & barnens kusin på middag! Det var jätte trevligt & mycket uppskattat :) .. Jag älskar tulpaner & jag fick en fin bukett igår *glad*

Lovely & colourful!

Gud jag hinner inte blogga om dagarna fast jag vill så himla gärna! Förstår inte varför det ska vara så himla svårt att klämma in 5 minuter till ett blogginlägg, har ni några tips? Barnen tar ju hemskt mycket tid, inget man kan göra åt där, sen är det ju småplock, disk, mat, umgänge, promenader, handling, ärenden, besök etc som tar resten av tiden. Nu känner jag också att det börjar bli sent & jag hade egentligen velat ligga i sängen redan en timme sedan, men ja.. jag blev nyligen färdig med all disk som min käre make lovat ta.. otålig som jag är kan inte vänta en vecka på att det ska tas! Sen fick jag lusten till att låta råttorna plaska i vasken! Det var spännande! Java (den svarta) var lite nervös till en början bara. Apropå råttorna & katterna går det jättebra! Santos (den röda katten) är jag inte ett dugg orolig för, snarare Caspian. Men som tur är står burarna på ett bra högt ställe så han kommer inte åt ändå. Tar jag ut råttorna som sker flera gånger om dagen märker jag ju att han är nyfiken, då säger jag bara ifrån & då går han & lägger sig & blänger med blicken ;) .. Kan även påpeka att våra katter går ute också, då kan man passa på att umgås med råttorna :)

Mina färgglada barn & en Caspian!

Ratsibatsi..

Äntligen lite datortid men egentligen ska jag inte sitta här nu, vi köpte UNO (det där kortspelet) häromdagen & älsklingen tänkte att han skulle lära mig det, kan bli spännande.. jag är nog den enda som inte kan spela det :P

Hade svärisarna över idag, även barnens kusin var här! Herrejisses vad ungen växer! Han har blivit MINST 20 cm längre sedan vi sågs senast! Pluttan äääälskade honom! Har max träffat honom 3 gånger tidigare & ändå gav damen honom en stor bamsekram när han klev in genom dörren! Vilken underbaring! De uppskattade råttorna himla massa & fick hålla dom, duktiga ungar :) .. Några har frågat hur det går med katterna & råttorna tillsammans, det går jättebra! Santos är hur go & lugn som helst, Caspian får man ha ögon i nacken för. Som tur är har vi bra burar :) .. En annan fråga jag har fått är varför de heter dumboråttor, jag vet inte varför de har fått just det namnet men det finns två öronvarianter hos tamråttan, dumboöron & toppörade.

Önskemål, fler bilder.. :)





Inte mina pälsbollar, men..

Jag vill bara skrika ut att jag fullkomligt älskar mitt nya objektiv, jag kan fotografera ur ett annat perspektiv nu! ÄLSKA! Tyvärr har jag inte hunnit leka fullt ut med den än, ja ni vet, man har ju massa annat att stå i varje dag, hela dagarna, hela tiden.. typ.. :P Hur som helst! Passade på att knäppa lite kort nu ikväll på råttorna :)

Om exakt en vecka fyller lillebror 20 år! Gissa vem som ska göra cupcakes dagen till ära? JAAAAG! Känns riktigt spännande faktiskt, dom ska bli superfina har jag bestämt, men framför allt goooda!

Älsklingens råttkillar..

Ophelia med pennor..

Det luktar pannkakor här mitt i natten! Har gjort massa pannkakor till imorgon, älsklingen ska göra crepes! Han är grym på det! Han gör någon mumsig köttfärsfyllning till med zuccini & morot! Gott! Imorgon åker min lillasyster "hem" igen, hon har varit här i 1 ½ vecka nu :) .. Varit himla trevligt! Nu ska hon spendera resten av helgen hon vår storasyster istället :P .. Jag hade aldrig orkat vara hemifrån så himla länge själv! Imponerande!

Lekte lite med pennorna ikväll..


Min nya glugg!

Tog en liten paus till att testfotografera med mitt nya vidvinkelzoom-objektiv jag köpte idag! Har varit mycket efterlängtad, har ju bara haft en glugg innan, ett fast objekti.. Nikkor 50/1.4, hur som helst, nu köpte jag Sigma 17-35/2.8-4, & jag ÄLSKAR den! :)

Vårt vardagsrum & min råtta Shia!

Focus on me week..

Testar blogga direkt via min Iphone mitt i natten :) .. Ophelia gnällde till för en halvtimme sedan och jag har haft svårt att somna om, trist när sånt händer! Skulle behöva sömnen känner jag!

Senare idag ska vi iväg några ärenden, spännande grejer :) .. Sen tänkte jag baka hallongrottor med Alica + lite tvätt & städ.. Blir bara en mysig hemmakväll imorgon :) Har varit ute typ hela veckan, shoppat massor till mig själv (tröjor, koftor, jacka, jeans, skor, smink, smycken etc) & till min lilla familj :) Så kul!!! Var sjukt längesen jag unnade mig själv något sånt. En ny garderob behövde jag också, den innehöll för stora mammakläder & resten var slitet & svart & tråkigt..

Nä, har verkligen varit ett shoppingmonster! Hihi! Skämt bort maken med massa kläder, ny klocka, skor & diverse prylar! Ungarna har fått nya kläder & syrran har inte varit bortglömd :) Detta får absolut göras oftare, synd att man inte kan det bara :P

Shia & Java

På självaste Alla hjärtans dag fick jag två underbart söta & efterlängtade dumboråttflickor av älsklingen! De är hur tama & goa som helst! Har aldrig haft såhär mysiga råttor innan :) Den första är en black self rex som jag kallar Java, den andra är en mink eubk som jag kallar Shia! De är kullsyskon!

Halvtaskiga bilder på flickorna..

Shopoholic?

Nu är jag tillbaka igen & hela hushållet är friska & glada :) .. Har varit friska i flera dagar men har liksom inte haft tid till att sitta vid datorn. Har umgåtts mycket med Helena som varit hos oss i en vecka nu, hon åker hem på lördag.. tråk! Jag har shoppat en himla massa, seriously, har så himla ont i fötterna :P .. Har precis gottat i oss tacos & nu tänkte jag gå igenom lite bilder jag tog på mina & älsklingens ratpack, nedan ser ni hur vi har gjort med boendet till dem.. Köpte nya burar i djuraffären igår nämligen :)

Bloggpaus..

Blir några dagars bloggpaus känner jag. I natt slog maginfluensan ut mig totalt! Var dålig häromdagen men misstänker nu att det var pga min magkatarr. Jag är helt slut! Har så fruktansvärt ont i kroppen. Har kräkt minst 20 ggr igår kväll & i natt samt varit extremt dålig i magen! Åt dåligt igår pga magkatarren så jag förstår inte var allt kom ifrån! Fy fan! Har fruktansvärt ont i övre magdelen, har feber (38.6) & kan inte äta febernedsättande pga magkatarren, känner mig döende med andra ord.

Älsklingen & döttrarna är på bättringsvägen. Min syster & mamma var också extremt dåliga i natt.. Verkar som om denna influensan slår ut överallt när man läser i tidningarna.. Fy fan!

Ikea & cupcakesbak

Hej allihopa! Vi är på bättringsvägen, så himla skönt! Maginfluensa är verkligen inget att leka med! Jag har sovit i 5 timmar de senaste 56 timmarna.. Även om jag haft tillfälle att sova i natt har jag verkligen inte kunnat trots hela jag var super trött, jobbigt :(

Eftersom jag mår mycket bättre idag blev det ett snabbesök på Ikea! Köpte tyger, gardiner, ramar & förvaringslådor bl.a :) .. Ska snart upp på pluttans rum & montera ihop hennes nya säng, skruva ner hyllor där jag vill att sängen ska stå, skruva upp vajer & få upp gardiner som ska dela av rummet (ska ha dem framför alla garderober), blir nog kalasfint!

Bakade cupcakes i förmiddags & dekorerade dem nu i eftermiddags! Det blev citroncupcakes med citrontopping! Mums så gott! Detta är de godaste jag gjort hitills  & dessa kommer absolut bakas om till dopet! Jag skriver upp receptet till er senare ikväll! Puss hej!

Dag 10 - Något som gör mig glad



30 dagars fotoutmaning - (Något som gör mig glad) Mina underbara katter, detta är en bild på Caspian som togs nyligen!

Sjukstuga..

Blir bara ett snabbt inlägg nu. Har fullt upp med barnen som fått maginfluensan nu. Detta är verkligen inte roligt. Pluttan har kräkt ner den vita mattan & näe, not funny at all! Nu är det vätskeersättning som gäller. Älskligen åker inte till Teneriffa imorgon bitti, ja visst är det förståeligt varför? Alla är vi dåliga! Jobbigt :(

Dekoration till cupcakesen jag "tänkt" göra imorgon..

Dag 9 - Dagens..



30 dagars fotoutmaning - (Dagens) Is är underskattat.

Sådär blev det..

Raderat..

Där hade ni ett kräkinlägg! Inte min grej alls men jag har varit så frustrerad & har liksom ingen att prata med. Åkte på maginfluensan själv igår kväll & har i stort sett bott på toaletten hela natten, fan vad jag hatar att kräkas! Hoppas inte ungarna åker på det! :( .. Jättekul, nu kräktes båda flickorna!

Idag ska vi försöka sätta ihop pluttans nya säng som hon fått av mormor & morfar. Det blev en Kura-säng med madrass & tillhörande sängtält. Kalasbra! Kommer bli så himla mysigt! Anledningen till att vi byter säng är för att hon rör sig jättemycket i sömnen & fastnar med benen i "springorna" i sin Hensvik-säng.

Uppdaterar er senare med ett muntrare inlägg med bilder :)

Dag 8 - En favoritbild



30 dagars fotoutmaning - (En favoritbild) Ett foto på hästarna jag brukade fotografera utanför Norrköping när vi bodde där.

Dag 7 - Aldrig



30 dagars fotoutmaning - (En bild jag aldrig lagt upp) Fick rota riktigt mycket i bildmapparna för att hitta en bild jag aldrig publicerat innan, hittade till slut denna, ett foto jag tog när jag testade den manuella fokuseringen på objektivet. Lekt med färgerna :)

Dag 6 - Grön



30 dagars fotoutmaning - (Tema "grön") Underbar bild på Santos äventyr uppe i trädet! Älskar den gröna färgen!

Teneriffaresan närmar sig..

Man är riktigt OFF om man går in på blocket.se & det tar minst 30 sekunder innan man fattar att man är på helt fel sida! Hallå! Jag skulle alltså in på blogg.se ;) .. Har iof andra saker på tankarna också, älsklingen är på akuten med Alica, hon ska observeras i några timmar & kolla blodsockret så hon inte får sockerfall :( , för övrigt mår hon bra! Vill inte gå in på vad som hänt här i bloggen.

Om fyra dagar åker älsklingen till Teneriffa, han vann alltså en resa via jobbet & ska bl.a på en sån här event (jobbet) där! Lyx! Själv tycker jag att det inte är en så bra tajming just nu med ungarna & allt, annars hade jag också följt med, men men, det går nog bra, vill ju ändå att han ska få åka på den här lyxiga all inclusive resan! Kommer få hjälp med ungarna av både syster & farmor vilket känns bra, har ju fullt upp med bara Ophelia liksom :) .. Skulle själv vilja åka till Teneriffa.. Till hösten kanske?

Fick förresten äntligen upp tavlorna ovanför soffan häromdagen..

I just love it!

Nu är vi inte barnlediga längre, men det gör inget, jätte skönt att ha barnen hemma igen! Min syster & mina föräldrar har suttit barnvakt torsdag eftermiddag - lördag förmiddag. Det var väldigt uppskattat, vi har verkligen behövt detta, bl.a tillbringades gårdagen i Helsingborg & vi åt gott & hade MYCKET trevligt :)

Märks det att jag hittat ett nytt intresse? Baka cupcakes! Tycker det är jätte roligt & gott! Vi har precis fikat varsin cupcake till en god varm kopp vaniljtea! Apropå vanilj, doftar lovely här hemma! Fick ett paket vaniljrökelser tillsammans med en jättefin rökelsehållare med en elefant av älsklingen igår! Jag älskar vaniljdoft! Jag älskar elefanter! Köpt på indiska för den som undrar!

Förresten, älsklingen har blivit råttägare igen! Han köpte två söta råttpojkar idag, jag är osäker på teckning & så men den ena är en dumbo rex som är mörkgrå/vit & den andra är rundörad (mellan toppörad & dumbo) & släthårig svart/vit. Söta! Älsklingen kallar dom Bite & Rally!

Dag 5 - Gammal bild



30 dagars fotoutmaning - (Gammal bild) Det fick bli en bild på vår Birma Lucy när vi bodde i huset hösten 2009. Underbart foto!

"Veckans blogg" finalist :)

Vilken rolig grej! Jag är en av de utvalda finalisterna i Veckans Blogg på Lilija.com .. Är super glad! Snälla ni, gå in på hennes sida & rösta på min blogg, då blir jag kalasglad :)

Dag 4 - Min hobby



30 dagars fotoutmaning - (Min hobby) Går inte vara utan!

Strawberry cupcake!

Mums! Tog precis en tugga av en av de smarriga cupcakesen jag gjorde idag! Jordgubbs & polkasmak! Nomnomnom! Jag börjar bli riktigt bra på detta, dekorationen är väl sådär men övning ger färdighet! Inget recept denna gången :)

Always something..

Gud vad det ska hända saker hela tiden! Vi är nyligen hemkomna från akuten, skönt att vara hemma igen.. har grävt ner mig i soffan & gömt mig bakom alla kuddar, nja kanske inte riktigt.. Kidsen är lämnade hos mormor & morfar, en dag tidigare, imorgon är dagen som vi längtat efter länge, hoppas vi får en toppen dag :) Nu ska jag fixa mina cupcakes :)

Dagens Ophelia..

Dag 3 - Familjemedlem



30 dagars fotoutmaning - (Familjemedlem) Min älskling, min soulmate, min bästa vän, min make.. mitt allt!

Want my blues..

För några veckor sedan fick älsklingen upp råttintresset igen (för några år sedan hade vi fem råttpojkar) efter att ha varit hemma hos en uppfödare & tittat på hans råttor. Det har varit mycket råttprat här hemma & ja, jag är också lite sugen men jag vet inte. Älsklingen bestämde iallafall med uppfödaren att vi skulle få komma dit & titta på hans råttungar! Vi var där i förmiddags & de var så himla fina, är så himla svag för blå dumboråttor & det hade han, många var dessutom rexade! Visst blir man sugen men vi har inte bestämt något än. Titta kan man :)

Nu ska jag skutta in i duschen & sen ska jag försöka sova efter den stora latten jag drack precis! Think I'm a lattelover now! Men kaffe överhuvudtaget! Mums! Är jag vuxen nu? :P

En bild på Santos som kattunge när vi bodde i Norrköping! Vi saknar Norrköping & hoppas vi kan flytta upp snart igen! Ingenting blir som man har tänkt sig..

Dag 2 - Favoritpryl



30 dagars fotoutmaning - (Favoritpryl) Min dator :)

What's the difference?

Jag har en ny bloggdesign, tryck på F5 för att uppdatera sidan :)

Idag plockade jag fram burken med träolja som jag skulle olja in vår nya skärbräda med. Öh.. jaha.. lasyr råkade jag visst köpa istället, så himla typiskt! Vad tusan ska jag använda det till? Tyckte väl "träoljan" såg konstig ut när jag öppnade burken, öppen burk kan man ju inte lämna tillbaka.. Nåja, 39 kr är inte så farligt :P

Dag 1 - Självporträtt



30 dagars fotoutmaning - (Självporträtt) Detta fick bli en dagens bild på mitt öga.

30 dagars foto



Läste om en rolig fotoutmaning hos Catti som jag naturligtvis hoppar på! Kul!

Har ni filmtips?

Myser i soffan med ett glas isvatten, skålen med ostbågarna for ner i golvet tidigare ikväll, lagom kul! Nu är stora tösen nattad & snart är det dags för en film, funderar på att titta på Förortsungar, har hört att den ska vara bra, återstår att se! Dela gärna med er av era filmtips! Trevlig kväll vänner!

Cupcakes med chokladsmak!

Idag gjorde jag supergoda cupcakes med chokladsmak! Dom blev riktigt goda & superpopulära här hemma! Jag köpte ju spritsar på Ikea idag, de funkade rätt ok, men tusan vad påsarna läcker på sidorna & man blir ju helt kladdig! Är Wiltonspritsarna likadana? Hur som helst! Det supersmarriga receptet nedan! Till toppingen hade jag säkert mer kakaopulver än vad det står för färgens skull, ack så gott! :)

Tavlor & taklampa

Dagen har knappt börjat känner jag & snart är den redan slut, det är ju redan kväll! Idag var pluttan hos dagmamman, var lite tjejbråk där, ensidigt.. pluttan fick ta emot klös i ansiktet, stackars unge! Men hon är en tuff tjej som inte brydde sig så mycket. Ett annat barn får sina "klor" nerfilade ikväll minsann ;)

Någon som vet var man kan hitta denna eller en liknande lampa (ek) med tre eller fyra lampor?

Idag var vi på Ikea, skulle kika om vi hittade en lampa att ha ovanför matbordet i vardagsrummet, hittade ingen som föll oss i smaken! Tre tavlor kom jag iallafall hem med, ska hänga ovanför soffan, det blir nog bra! Inga tavlor jag hade köpt annars men vill verkligen ha något ovanför soffan nu så det får bli dessa sålänge!

RSS 2.0