Dopet avklarat..

Ja då var Ophelias minnesvärda dop äntligen avklarat, dopet ägde rum i söndags & det var jättefint! Ja vad ska man säga, det var ju ett minnesvärt dop med tanke på att Ophelia passade på att pressa i blöjan mitt under dopet & innan fotograferingen var det en riktig poopastrof, blöjan hade läckt.. antagligen pga att blöjan inte satt ordentligt, lilla frökens gudmor hade inte riktigt vågat spänna fast blöjan ordentligt ;) .. Inte nog med det.. mitt i all stress glömdes extrakläderna hemma! Det blev med andra ord ingen fotografering.. När vi kom hem åkte dopklänningen & underkläderna direkt in i tvättmaskinen :P

Sen måste jag även tala om att dopfikat gick hem! Åh så härligt! Jag är tydligen grym på att baka massa gott & tårtorna fick man också mycket beröm för! Fick till & med höra att några trodde de var köpta :) Härligt!



Redo för våren!

Myser i soffan med töserna & tittar på Bamse, med laptopen i knät & kaffekoppen i ena handen! Man får passa på med en energikick lite då & då, annars hade jag somnat ifrån vardagen! Idag har jag varit på biblioteket & lånat lite böcker, trevligt bibliotek här i stan! Lite pinsamt att dom har sexologiböckerna framför näsan på alla, typ.. haha, tror jag stod där lite för länge? De hade roliga kamasutraböcker iallafall & nej jag lånade inget ur den kategorin då det inte behövs! :P

Nu får iallafall den varma våren komma så Ophelia kan inviga sina nya ytterkläder!


Lite skapande..

Äntligen har jag gjort något jag varit sugen på att testa på länge! Digital scrapbooking! Ikväll gjorde jag dessa två sidorna nedan! Jag är faktiskt rätt nöjd, det är ju trots allt första försöket! Den första bilden på Ophelia tycker jag nog det saknas en ram kanske? Men det är alltid något man kan lägga till senare! Åh! Känns som om jag är på rätt väg nu när det gäller barnens fotobok jag har planerat göra länge!

Fun fun fun!




Ny fungerande bloggdesign!

Snor! Det är jätte äckligt! Måste snyta mig stup i kvarten! Tycker det bara blir mer & mer också! Usch! Ibland har vi det för jävla bra ändå trots sjukdomar hit & sjukdomar dit. Jag får vila upp mig nu & förhoppningsvis blir frisk & älsklingen ska ta tag i massa annat här hemma, ja som t.ex bombnedslaget i både kök & vardagsrum. Egentligen spelar det ingen roll om det är super cleant en dag för dagen efter ser det kaotiskt ut igen när man har djur & småbarn har jag märkt. Men det jag ville komma till är att vi är barnlediga, skönt va? Tänk att få sova en hel natt utan att bli störd! EFTERLÄNGTAT!

Förresten, undrar ni varför det är så fåbloggat här har ni svaret ovanför, BARN! Haha! :P När man är barnfri är resultatet en ny fungerande bloggdesign bl.a! Men jag måste erkänna, jag kände mig lite ringrostig!

Häromdagen pulade jag på vår lilla uteplats & planterade både det ena & andra. Har vi tur överlever grejerna, har vi vår vanliga tur dör allt typ direkt! Haha! :P



Precis vad jag inte behövde..

Jo tack, nu är det officiellt! Jag är sjuk! Frusen & ont ont ont! Ska strax ställa mig i duschen, en lång varm dusch borde göra susen! Sen te, värktabletter & gräva ner mig under täcket med en kramig älskling till det! Natti!

Max hjälpte mig plantera penséer igår!

Stress till tusen..

Ueh, känner mig alldeles hängig & typ sjuk! Super förkyld & ont överallt! Känns som om jag börjar få feber också. Får inte bli sjuk nu! Har fullt upp! Imorgon ska dopet planeras med prästen, gaaah, är så jävla sur på honom för övrigt! Vi önskade att vara för oss själva under dopet, därför bokades detta in i god tid, lik förbannat blir det dubbeldop ändå! Jättekul! :( .. Tycker det är apa faktiskt, sen att man behövde jaga dom förra veckan då de inte hört av sig någonting alls! Sen när vi skulle boka en lokal hos dom skulle de höra av sig dagen efter, det gjorde dom heller inte! Nåja, jag kommer över det! Men det stinker, ärligt! Undrar om portarna till himlen kommer vara öppna för dom :P

På torsdag eller fredag kommer min lillasyster hit & även under fredagen kommer svärföräldrarna med bord & stolar & hämtar Alica (hon ska vara där under fredagen & lördagen). Sen är det till att städa, förbereda & baka baka baka! Får göra allt själv nu! Tänkte göra chokladcupcakes med nutellafyllning & vitchokladfrosting, kärleksmums, hallongrottor samt tårtorna. Tårtorna blir en utmaning faktiskt! Tänkte mig två tårtor med hallonmousse, fluff med smak av Ahlgrens bilar & vispgrädde + sugarpaste! Suck! hoppas det blir bra! Känner mig superduperstressad! Denna vecka får jag även veta om jag kommit in på den fortsatta utbildningen, men jag räknar inte med det då jag var så sen, en dag innan sista inlämningsdagen. Blir även besök på Arbetsförmedlingen imorgon kom jag på nu! Shit! Måste skriva upp allt!

Såhär ser det ut i vårt vardagsrum just nu. Total ignorera ramarna intill klösträdet, det är bara en testupphängning ;)

Känner för att polisanmäla polisen!

Nu kopplar jag äntligen av i soffan med ett härligt fotbad som älsklingen fixade ihop till mig, underbaring! Man har verkligen fullt upp hela tiden numera men härligt är väl ändå det? Mitt liv har ändrats dramatiskt de senaste två åren & trots all stress & lite sömn älskar jag det! Vet ni varför? Går inte en dag utan skratt & glädje, vad är livet utan detta? Absolut trist & grå! Apropå färg ska jag imorgon hänga upp en lina högt tvärs över barnens rum & hänga upp teckningar med klädnypor! Vimplar i all ära men barnens egna teckningar är mycket roligare!

Sen måste jag klaga på polisen som är riktiga idioter! Fick en räkning på 2000 riksdaler för omhändertagande & avlivning av en katt! Jag blev mycket chockad & tänkte vad är nu detta?! Våra katter är hemma & mår bra! Katten omhändertogs 27 november utanför ett hus där en familj bor (som dessutom har djurförbud stod det), huset är just det huset vi bodde i innan men flyttade ifrån maj 2010! Katten polisen omhändertog var gråtigrerad semilånghårig bondkatt stod det i papperna & var dessutom varken chip- eller idmärkt! Hur i helvete kan man bara skicka ut en räkning till någon sådär utan att dubbelkolla? Förstår verkligen inte vad de sysslar med! Vi har aldrig i våra liv haft en sådan katt i våra ägor! Vill inte spekulera så mycket i det men enligt veterinärsbesiktningen som följde med var katten frisk för övrigt, trots det AVLIVADES den 1 december! Jag tycker detta är fruktansvärt! Hur kan man avliva ett djur sådär?! Tänk om det var någons katt bara?! Hemskt! Hemskt! Hemskt! Ni kan tro mig fan att det kommer bli circus på måndag, de ska minsann få höra! Hur tycker ni jag ska gå vidare med detta? Förbannad är man ju! Fräcka små potatisgrisar! (haha?)

Max vi är hundvakter till en månad framåt!

Poop..

Min blogg ser tydligen helt fuckad ut i IE, tyvärr är det inte prio ett att åtgärda just nu ;) .. Orkar liksom inte :P .. Så surfa helt enkelt enbart i Firefox! Hmm, fattar inte varför det ser så tokigt ut, förmodligen för att jag inte står för grunden, garanterat därför :P

Har precis varit på promenad med Max, en liten vovve vi passar! Helt jäkla underbar sådan också kan jag säga! Han är en liten terriermix på 15 veckor. Idag är det städning & en-himla-massa-tvätt som gäller! Känns stimulerande..

Mysigt man kan ha det då..

En liten bild på tjejerna..

Hur hade ni gjort?

Jag har två underbara katter här hemma som älskar vara ute! Jag känner mig inte så bekväm längre med att låta de vara ute pga grannarna. De senaste veckorna har katterna knappt fått vara ute, max 2 timmar sammanlagt, häromkvällen när Caspian var ute en stund med älsklingen gick en av grannarna förbi men såg bara vår katt.. Tanten blängde på honom & sa massa dumma saker till honom, kändes kanske inte så roligt. Har i efterhand läst om katter som blivit misshandlade här i området varav en av dem dog efter sparkar i buken. Här finns många katter i området. Vad kan man göra? Santos är ändå van vid att vara inne & bryr sig inte om att han får gå ut eller inte, Caspian däremot, han försöker klösa sig ut genom fönstret & är världens suraste katt som inte får gå ut i friska luften. Det känns svårt att näta uteplatsen, katter är rätt smidiga. En tanke som slog mig nu är att man kanske kunde näta allt, inklusive ett "tak"? Ge mig gärna annat tips!

När jag blir stor..

Plötsligt slår det mig när jag står där på BVC att jag inte fått prata med någon på riktigt, eller snarare ut! Jag behöver prata ut! Prata om sånt som jag har låst inombords. Alla känslor som måste rinna ut ur mig snart innan.. ? Man behöver ju det efter att man mist ett barn! Därför har jag äntligen bett om detta! Det tog mig 3 ½ år, sjukt va? Då kände jag att jag inte ville/behövde.. ångrar det idag för det sitter djupt & jag har burit detta så länge nu! Jag känner mig lite duktig faktiskt som tar tag i grejer nu! På onsdag ska jag både skriva in mig på Arbetsförmedlingen & gå på ett inbokat möte med syon här i stan & prata ev studier framöver, herregud! Haha! Fick lusten att bli något liksom ;)

Mycket på gång just nu, bl.a komma-i-form-viktminsknings-tjofräääset! Lång väg tillbaka men målet ska jag nå, så det så! Känns så jävla surt bara att mina nya jeans jag köpte häromveckan är för stora nu! SUCK! Jeans är så jävla dyrt, varför??!

PS! Råttorna bor kvar! Vi har köpt nya burar bara & burit upp den gamla på vinden :P



Mina flickor, från vänster.. Java, Lilith & Shiya!

Ophelia 3 månader..

Himmel & pannkaka, jag är riktigt seg på att blogga märker jag! Jag skulle skriva ett blogginlägg i måndags när Ophelia blev 3 månader men det blev liksom aldrig av! Hur som helst, 3 månader fyllda & hon fick sina vaccinationssprutor igår, duktig tjej! Mycket beröm fick hon också, kan ju nämna att hon skrattade när hon fick sprutorna.. hmmm.. :P

Nu hinner jag inte sitta här längre, ska städa & sätta igång en tvätt, sen ska jag försöka passa på & bära upp råttburen till vinden, den står bara i vägen här nere! Senare tänkte jag fixa lite trolldeg som pluttis älskar! Efter det blir det nybakta frallor & gott te!

Ophelia rockar vidare..

Snart står hon som representant för FN..

Ikväll blir det tacos! Mums! Just nu mår jag bra, febernedsättande+smärtstillande+pencillin gör underverk! Sen är jag oerhört tacksam för en heldag helt ensam, så himla skönt, även om jag älskar att umgås med älsklingen & barnen så är det skönt att vara själv ibland också, speciellt när man är sjuk & kroppen verkligen behöver VILA! Så medan underbaringarna är hos farmor & farfar har jag myst i soffan med katterna, sovit en stund, pulat lite webdesign & tittat på film :) .. Jobbigt att vara sjuk & jag tycker jag är det jämt! Seriöst! Typ hela tiden är det något!

Någonting som slog mig precis är att Alica fyller 2 år om drygt 1 månad! Herregud! Herregud! Herregud! Förstår inte att min lilla bebis snart blir hela 2 år gammal! Tiden går verkligen jättefort! Och man ser ju på henne att hon börjar bli en stor tjej på riktigt! Munnen går ju hela tiden & hon lär sig nya ord varje dag, säger meningar efter meningar.. ja man kan alltså prata med henne på riktigt nu! Slutar aldrig imponera mig.. sitter på golvet & leker & rätt ut från ingenstans sjunger hon "Lilla snigel akta dig.." helt perfekt! Är jätte hjälpsam här hemma, hjälper till att duka, städa, ta hand om lillasyser & djuren.. Underbara unge! Är så himla stolt över henne! Hon är så himla duktig & säger ifrån när hon vill gå på toaletten också, men har inte riktigt vågat låta henne gå utan blöja helt men tänkte börja så smått imorgon :) Min smarta lilla unge.. Apropå smart.. jag blir nästan rädd för henne, hon kan min Iphone helt utantill!

Alica april förra året..



Jag ser rött & sidecut..

Det var typ en vecka sedan jag bloggade senast, dagarna går så himla fort. Har mått så himla dåligt till & från, i helgen missade jag brossans födelsedag t.ex, skulle gjort supersmarriga cupcakes med vitchokladfrosting :( .. Men men, får pröva på det en annan gång. Nu har jag halsflussliknande (inte halsfluss), feber & förkylning. Mår verkligen skit, men inte just nu när jag tagit smärtstillande & febernedsättande. Jag verkligen hatar att må såhär dåligt :(

Idag hade jag ett inbokat möte hos syon, hon skulle hjälpa mig söka in till en utbildning jag är jätte sugen på att gå. Förstår att ni är nyfikna men vill gärna hålla det hemligt ett litet tag till :)

Underbara pluttan är hos dagmamman & älsklingen är ute på shoppingrunda med lilla Ophelia. Har skrivit en kort inköpslista till honom på grejer till mig, bl.a rökelser på indiska. Sen så skulle han till apoteket för att kika på något till pluttans mage, hon har blivit så himla hård/trög i magen :( Ja & sen ville jag själv ha ett skissblock, känns taskigt att skissa i hans hela tiden ;) , det har förresten blivit ett större intresse, sitta & skissa/teckna på kvällarna! Publicerar någon bild då & då på mitt http://listagr.am/n/lucymagdalena

Vad har mer hänt?! Ehm.. Just det! Jag har klippt sidecut & kort lugg, samt färgat håret svart & rött, trivs superbra i den nya frisyren! Bilder finns på mitt Listagram@Instagram som jag nämnde ovan :)
RSS 2.0