Någon som vet?

Dagen har tillbringats hos barnens mormor & morfar! Vi har haft det riktigt mysigt! Pluttan har kladdat ner kärleksmums över hela mormors soffa så jag fick glatt plocka fram städtanten i mig :)

Funderar på vad man ska hitta på imorgon. Man kanske skulle testa göra cupcakes? Men då måste jag först inhandla lite grejer till det, som typ.. ALLT SOM BEHÖVS! Någon som vet var man kan köpa Wiltonspritsar & andra nödvändigheter t.ex i Helsingborgsområdet? Eller det är bara något man kan beställa över nätet tro? Hmm..

Goda kärleksmums!

Idag bakade jag underbart goda kärleksmums! Jag har aldrig bakat något godare tidigare & vill dela med mig av det mumsiga receptet nedan! Kärleksmums på mitt lilla vis! Mums!!

Så himla skönt..

Vilken härlig dag jag har haft! Jag har varit barnfri hela dagen & det har varit så himla välbehövligt! Ungarna blev lämnade hos farmor & farfar i förmiddags, jag är som sagt ingen supermamma & jag behövde verkligen en paus, tack älskling! Gårdagen (ensam med två gaphalsar i över 10 h) killed me! Får prata med BVC om Ophelias "kolikskrik", jag gör verkligen allt för att min lilla flicka ska ha det bra, men ingenting hjälper! Ska övergå till mjölkfri ersättning tänkte jag, få se om detta kommer fungera.

Over to the day-without-children! Jag har städat hela huset! Har nog aldrig varit såhär rent innan! Smells lovely! Ska även strax gå upp ta hand om den sista tvätten! Nu kanske ni tänker "buhu, stackars hon.." .. Men nääee! Jag älskar att städa! Vill ha det rent i varenda liten vrå! Ett rent hem trivs jag bäst i :) Sen har jag målat naglarna! Never saw that coming! Och vet ni vad?! Jag fick mig en lååång härlig dusch! Det var efterlängtat! Alltså inte att jag stinker eller så, men tiden har bara funnits till snabbduschar :P

Lampan på plats ovanför soffbordet!

Snart smäller det..

I förmiddags innan älsklingen åkte & jobba åt vi en underbar frukost sen åkte vi & hälsade på farmor & farfar! Skulle bl.a hämta mitt borr så vi äntligen kan få upp lampan & diverse hyllor & tavlor! Pluttan blåste massa ballonger tillsammans med farfar som hon sen fick med sig hem i en stor påse, så nu har vi massa ballonger överallt som hon leker ganska hårt med, snart smäller det.. Hatar ballonger :P

Ikväll blir det tacos, film & snacks!

Cupcakes?

Letar efter dopfika-inspiration! Först tänkte vi köpa en doptårta & bjuda på massa andra småkakor & kaffe.. MEN.. Nu blev jag sugen på att göra cupcakes istället, i mängder (!!), ni vet såna här rosa, lila,  fina & gulliga med massa sött på! Nu är ju jag ingen cupcake-expert.. Man kan kalla mig nybörjare! Har ni tips på recept på FINA & GODA cupcakes? Hur tusan gör man dom bara? Jag tror jag får testgöra några innan jag ger mig in på att ha såna till dopet, katastrof är det sista jag är ute efter en sån dag :P

På Ophelias dop blir det ingen mat! In & ut med gästerna bara.. haha.. Nej men allvar, har varken tid, lust eller ork till det! Vill ha det fint, enkelt & överstökat.. haha :P

Var kan man köpa söta formar & dekoration?



Screenshot från...

I(love)kea!

När jag vaknade i morse tyckte jag att jag skulle få unna mig lite ikea-shopping! Said and done! Köpte äntligen lampan till vardagsrummet, den ska dock inte hänga där den gör på bilden nedan. Jag ville egentligen köpa ett underskåp till handfatet på toaletten på nedanvåningen men ja, glömde naturligtvis det.. haha! Kom även hem med diverse köksgrejs, mattor, korgar & leksakslådor! Tänkte köpa en ny säng till pluttan också, tänker på denna.. Idag sover hon i denna & hon har en dålig vana att fastna med benen när hon sover :(

Kan inte vara utan..

Halleluja moment! Båda barnen sover! Fast Ophelia är en luring.. hon vaknar väl snart! Första natten nu hon sovit utan att vakna! Så himla skönt! Det är nog jättedumt att låta Alica sova nu ändå, men det skiter jag fullständigt i! JAG VILL VARA FRIIIII.. i några minuter till iallafall! Kaffe är en räddare! Ja jag erkänner, jag dricker kaffe numera! Går inte att vara utan längre..

Keeping it simple..

Snart är det helg! Men vad spelar det för roll när älsklingen jobbar hela helgen, I think so iallafall! Längtar dock till nästa helg, då är vi barnfria fre-lör, & vi ska ha så himla mysigt ute :) Var så himla längesen! Var först tänkt med en romantisk kväll på hotell med 3 rättersmiddag & lyxchoklad etc.. Men jag vill ha nått enkelt, middag & bio sen vill jag hem & ta det lugnt minus barnskrik & blöjbyten! Haha, tråkig jag är va?

Nu ska jag lägga mig i soffan med pluttan & leta lite matinspiration!

Oops I did it again..

Igår kväll när jag läste att Mia hade köpt grymt snygga tröjor på Kappahl till Loke bestämde jag mig för att åka inom Kappahl idag när vi ändå var ute & gjorde några ärenden i förmiddags! Köpte en jacka & tre randiga tröjor till Alica! Tischan kommer från HM.

SmartEyes är lite sega med leveransen tycker jag. Var inom idag för att  kolla om glojärnen kommit än, icke! De får kanske en leverans innan 16, älsklingen ska ringa & kolla då, han om någon behöver ju sina. Nästa gång beställer jag mina glojärn över nätet istället, billigast & smidigast!

Kilogramskit!

Fan! Varför är man så himla vågberoende?! Vikten pekar inte neråt precis även fast centimetrarna gör det. Men det är ändå vikten jag hakat upp mig på! Fan! Jag får nog signa upp mig på årets Robinson för att få detta att funka! Även fast jag gillar det fina resultatet i cm! Dumma kilogramskit!!

En till Santos..

Bara för att han är min favorit :)


Santos

Ska det ta sånhär himla lång tid innan glojärnen kommer? Tycker det är flera veckor sedan jag beställde dem! Närmare bestämt 8 dagar sedan! Seeeegt! Hoppas de kommer imorgon!

Ett gäng bilder på Santos..

Vi flickor vi pärlar..

Jag köpte pärlor på Ikea igår, dom är egentligen från 4 år men min unge är ett underbarn så hon får göra allt! Hon är så himla duktig! Okej, lite ironi där ja.. Men duktig är hon! Igår började jag sjunga "Blinka lilla stjärna där.." Vad gör hon??! Jo! Hon säger rakt ut "Hur jag undrar var du är.."! Jag tappade hakan, I really did! Jag blev så paff, förvånad you name it! Fast det var mer såhär "Hu ja onda va du ää.." .. Åter till pärlorna! Vi pärlade & she liked it! Får köpa större pärlor till henne, dessa var mest för att underhålla mig själv igår kväll utan internet.. ;)

Shoppat till flickorna..

Igår var pluttan hos dagmamman hela dagen, dagmamman kunde inte i fredags (spelar ingen roll eftersom Alica ändå var sjuk), hur som helst, vi får utnyttja timmar vi "missat" andra dagar! Det blir fler heldagar framöver då dagmamman inte kan varannan fredag.

Under tiden var vi en sväng inom mamma & betalade räkningar då vårt internet inte fungerade, sen var vi även på banken & fixade några grejer sen var vi även på ikea, hm & lindex.. you smell shopping!! Just nu minns jag inte allt vi köpte, men det var några smågrejer på ikea, någon pläd, någon skål & så.. skulle även köpa lampan vi ska ha ovanför matbordet i vardagsrummet men SÅKLART velade vi denna gången också! Hoppas vi bestämt oss vilken lampa vi ska ha tredje gången vi åker dit.. haha! I de andra butikerna blev det nya kläder till kidsen, följande nedan inhandlades till Ophelia! Tyckte det var dags att börja handla lite lila plagg också, allt annat går ju i rosa i stort sett! ;)

Katt x 4

Men oj! Har jag inte bloggat på tre dagar? TRE HELA DAGAR?! Måste skärpa mig! Men det är faktiskt inte mitt fel, vårt internet har helt enkelt inte fungerat som det ska. Men nu så :)

Söndagstänk..

Jag & Alica tittar på My Little Pony, underbart.. lite nostalgi i det hela :) Känns som om hon blivit lite hooked! Så kul! Vi är fortfarande hos barnens mormor & morfar! Väntar på älsklingen som ska komma & hämta oss :) .. Har skissat lite på en tatuering jag ska ha! Är till nästan 100% säker på att jag vill ha den, det svåraste är var den ska sitta! HAR DU EN TATUERING? VAD FÖR NÅGOT & VAR SITTER DEN ISÅFALL?


Chasing stars..

Har kikat lite på olika utbildningar, vilken djungel! Utbildningen jag är intresserad av att läsa ligger så himla långt dock. Det blir 4 timmars pendlingstid under 3 ½ år.. Hm.. Ska fundera mer.. Nu ska vi laga mat! Blir säkert något gott! :)

Dagens Alica hos mormor & morfar..


Frågor & svar

Cissi undrar: Vad vill du bli när du blir stor?
Den frågan har jag ställt mig själv många gånger. Jag vill bli en bra mamma & en bra hustru. Hihi.. Men jag tror du menar inom yrket? Jag kan tänka mig något där man finns till hands för människor, sexualrådgivare eller kurator kanske eller något liknande? Jag har alltid haft lätt för att lyssna & vill hjälpa till, jag vill att alla ska må bra! Annars dras jag åter mycket till mat, webdesign & foto! Det är ju också väldigt stora intressen, men något jag skulle vilja utvecklas mer i först innan jag ger mig ut i det.. igen..

Cissi undrar: Var fick du idéen från till domänet inbilsk?
Minnen! Saknar den tiden! Hur som helst, på den tiden var jag lite ego & inbilsk är ett annat ord för ego.. Sen tycker jag ordet är vackert också så dääärför blev jag inbilsk.se :) .. Synd att någon annan fick nys om domänet sen bara, tråkigt när de gör så.

Cissi undrar: Var är Ceasar? Han hette väl så, din svart-vita katt?
Yes, det stämmer. Ceasar var en van utekatt & när vi skulle flytta in till stan, till etagelägenheten på 6:e & 7:e våningen när jag var gravid med Alica kändes det inte bra att han skulle bli innekatt, delvis pga att han älskade utelivet, men mest för att jag var allergisk mot honom. I början hade vi honom enbart som innekatt & då fick jag äta allergimediciner för att få det att fungera. Ceasar flyttade hem till en barnfamilj som hade en Norsk Skogkatt sedan tidigare & där fick han tillgång till utelivet & dessutom en egen bästa vän, de blev tajta direkt! Tyvärr förlorade vi kontakten med dem efter en tid, mest för att jag tycker det är jobbigt att ha kontakt sådär efter en omplacering, jag tycker det är lättare för hjärtat att släppa bandet direkt.

Cissi undrar: Har ni inte kvar Kotte?
Delvis! Kotte bor hos min mamma. Tiden räcker inte till & en hund kommer inte vara aktuellt för oss på många år. Men det känns skönt att han är hos mamma så man kan träffa honom alltid ändå. :)

Madde undrar: Hur många barn vill du ha?
Jag vill ha många barn! Minst fyra stycken iallafall! Om det blir fler återstår att se, jag är inte direkt sugen på att gå gravid fler gånger egentligen :P .. Men förlossningen kan jag göra om flera gånger! Vilken kick! Föda barn är min grej, inte bära på dom :P

Anonym undrar: Vad är det för jobb du sökte?
Det var ett jobb som kundbokare. Blev även erbjuden jobbet men bestämde mig för att tacka nej. Letar dock vidare :)

Anonym undrar: När ska ni skaffa ett till barn?
Inget som är aktuellt just nu men i framtiden vill vi ha fler. Vill först att flickorna är minst 4 år gamla innan nästa kommer på tal! Men fan, då får man ju köpa större bil & så, jag har aldrig varit ett fan av såna enorma familjebilar heller :P

Anonym undrar: Vad jobbar din man med?
Han jobbar som försäljare.

Anonym undrar: Har du fått missfall efter du födde Alica?
Ja, jag fick missfall på vår årsdag, då var Alica runt 5 månader gammal.

Jag flyger bland stjärnor..

Söndagen spenderar jag & barnen hos barnens mormor & morfar. Det har bjudits på lunch & fika, mycket trevligt! Fotona jag beställde för en vecka sedan kom äntligen i fredags! Lika besviken som förra gången, tycker inte alls om fujidirekts bildkvalitet, nåväl, ska inte klaga, jag betalade ju ingenting för fotografierna, men ändå, man blir inte lockad tillbaka direkt. Mamma uppskattade bilderna iallafall, det är ju roligt!

Nej nu ska jag fundera på vad framtiden har att erbjuda för mig, ska kika lite på utbildningar & så. Känns bra att vara här & prata om det med min syster, vi är ju rätt lika & vill båda samma saker.



Lite skit dör ingen av?

Det är tydligen lördag idag, visste ni det? Det visste inte jag förrän typ två timmar sedan.. Så det blev en snabbrunda till affären & köpte hem lite gott. Nu är det soffmys som gäller framför tvn. Älsklingen är hemma, so lovely! Men det är jobbigt, en del av mig vill städa, tvätta & diska just nu, man vill ju liksom passa på när han väl är hemma & spenderar tid med barnen som båda är vakna just nu. Men vet ni vad? Jag ska trotsa mitt beteende! När han väl är hemma får vi ju passa på att umgås så mycket det bara går! Städningen är inte hela världen.. Eller jo, egentligen.. varför ska ett rent hem vara så viktigt för mig?! Jävla jobbiga människa! Lite skit dör ingen av! Bara mitt psyke gör det!!

Underbart mirakel!

Min dotter Ophelia heter Lova-li i mellannamn! Vet ni varför? Enkelt, hon är LOVELY! Underbar! Hihi! Jag älskar såna unika namn! Alica heter Mi-Rakel i mellannamn, hon är vårt lilla mirakel! Trodde aldrig vi skulle få äran att få ett barn till efter vi miste Isabell & efter missfallen, hoppet försvann liksom. Båda graviditeterna med Alica & Ophelia kom med en stor glad överraskning!

Love you sister..

Alica är en stolt storasyster! Hon är så himla duktig med Ophelia! Är alltid redo med nappen & hjälper mer än gärna till med matning & blöjbyten! Är så himla imponerad över denna lilla tjej! Myser gärna tillsammans med Ophelia & är alltid där med sina kärleksfulla klappar, kramar & pussar! Syskonkärlek!

Påminnelse om frågestunden..

Ger er en påminnelse om FRÅGESTUNDEN.. Har fått några frågor men vill ha FLER innan jag publicerar svaren :)

Nappsamlare..

Igår köpte vi nya nappar till Alica, blev hela tre stycken nya fräscha MAM-nappar! Ska leta igenom hela huset efter alla gamla nappar & slänga dem. Är väl runt 10 stycken jag får slänga, vi är riktiga nappsamlare, det ska ju matcha outfitsen vet ni ;) De äldsta napparna är runt halvåret gamla! Hur ofta ska man byta ut napparna? Jag har hört varannan månad, stämmer det? Vad hemsk jag är som låter min dotter suga på en 6 månaders gammal napp! Gud, jag borde få fängelse för detta! ;)

Mina nyårslöften..

Att fatta tag i kameran varje dag är ett av mina nyårslöften! Tycker det går ganska bra faktiskt :) .. Jag använder bara ett objektiv, Nikkor 50/1.4, ett fast objektiv! Skulle behöva ett zoomobjektiv också, men avskydde standardobjektivet så det gav jag typ bort, har hittat ett objektiv till ett bra pris som jag är sugen på, Tamron 17-50/2.8.. GE MIG!

Förutom mer fotande för i år har jag gå-ner-i-vikt skiten på axlarna också! Varför ska man behöva gå & ha det nyårslöftet varje år? :P Nåja, förra året födde jag barn, förra året igen gjorde jag detsamma! Jag gick ner graviditetskilona+lite till bara någon vecka efter förlossningen, tyvärr har man endel kvar innan jag blir nöjd, ärligt talat så går det bra :)

Sen har jag lovat mig själv att jag ska fokusera mer på mig i år. Jag lägger hela min själ & hjärta på att alla andra ska må bra & glömmer bort mig själv för en stund. This will be good!

SÅ, VAD HAR NI FÖR LÖFTEN?

I love tulips!

Hej mina vänner! Ni anar inte hur mycket era ord betyder! Är oerhört tacksam för att ni delar med er av era råd! Man glömmer viktiga saker när man får en ny liten familjemedlem. Nu är det ju lite annorlunda också då vi har två små tätt, 20 månader mellan flickorna! Well well, ska försöka klämma in en kram eller två mellan blöjbytena & kräkningarna! Haha! Idag har älskligen varit hemma hela eftermiddagen! Vi har umgåtts & jag har kunnat ta en jävla dusch alltså! EN DUSCH!! Så jävla skönt! Fick även endel annat fixat också! Halleluuuja moment! Får ta vara på de få stunderna vi har tillsammans, han kommer vara borta mycket nu framöver, inte bara det, jag ser inte fram emot hans affärsresa till Teneriffa! Herregud! Ska jag inte kunna duscha på över 4 dagar?! HJÄÄÄLP!

Hur som helst, fick underbara tulpaner idag, det är kärlek! Jag älskar tulpaner!


Caspian

En liten bild på herr Caspian på sin ut-i-den-friska-luften moment! Han ser döskum ut på bilden! Ser ut som en ihopburrad fågelunge.. hihi..

Livet som katt..

Efter en 30 minuters ut i det friska kommer Santos in & lägger sig mysigt & bekvämt i soffan & bara njuter av livet! Han har det bra han! I mitt nästa liv vill jag också vara katt & bo hos såna underbara människor som oss :P

Så trevligt då..

Idag är pluttan hemma från dagmamman som skulle iväg idag. Gör inget, Alica vaknade ändå med 38.5 graders feber i natt så hon hade fått vara hemma i vilket fall som helst. Stackars barn :( .. Ophelia hade också en jobbig natt, hon skrek & skrek & skrek.. Det sliter på en, är så himla trött! Funderar vad det kan vara? Det är inte ofta hon har dessa skriken, man är ju rädd att hon ska glömma andas! Funderar på om man skulle byta ersättning? Semper som vi har nu har vi aldrig haft problem med innan. När Alica var bebis hade vi NAN från början, funkade absolut inte så vi fick övergå till Semper. Tror vi avvaktar ett tag till. Men eftersom jag pratar om kidsen så måste jag berätta om en hysteriskt rolig sak som hände i förmiddags, kanske inte rolig men jag fick mig ett gott skratt iallafall! Skulle byta storasysters poopblöja & var för lat för att gå upp & göra det så jag la henne ner på golvet på fället, öppnar den fulladdade uschiga blöjan & poopet väller ut från sidorna! Herregud! Trodde jag skulle dö! Ungar har ju svårt för att vara stilla också & det var riktiga mängder så våtservetterna tog slut, SKIT VAD KUL! Golvet full av skit! En kvart senare skulle jag byta blöja på lillasyster i soffan, knäpper upp blöjan & i samma sekund kommer det en stråle på mina byxben & ett stort brett leende! Haha! Vilket glamoröst liv jag lever va? Kiss & bajs! Jäy!

Har bestämt att på tisdag ska vi ha en heldag tillsammans! Funderar på vad man skulle hitta på? Kanske man skulle tillbringa några timmar på busfabriken? Senare framåt kvällen kanske jag & älsklingen kunde gå på bio & käka ute på någon fin & mysig restaurang? Hur som helst så längtar jag för vi har inte umgåtts  bara  vi två på länge!

Saknar det gamla..

Lite ups & downs just nu, mest downs faktiskt! Lite krisigt i kärleksfronten, det är såklart jobbigt, man går med en klump i magen. Vi har överlevt krisen efter vi miste vår dotter & jag vet att vi kan överleva detta. Man liksom, glömmer bort varandra, barnen & jobbet kräver mycket tid. Några tips på hur man får mer tid till varandra & får kärleken att blomstra igen? Vi båda vill samma saker, men huuur ooorkaaar maaan? Jag sover liksom på ovanvåningen med en plutta som har mardrömmar & han sover på nedervåningen med en bebis som vaknar stup i kvarten. Dagarna börjar med blodsprängda ögon & vi är irriterade, antingen pga dålig sömn eller pga bagatellsaker egentligen! Är det så man har det som småbarnsfamilj? Förmiddagarna går till tvätt, städ, handling eller sömn som man förlorat under natten.. sen åker han & jobbar vid 13 & är hemma sent på kvällarna. Så ser det ut just nu.

Jag blev erbjuden jobbet idag & efter mycket funderingar så VILL JAG VERKLIGEN HA DETTA JOBBET! Har kikat endel på pendlingen & det skulle innebära 4 timmars pendling per dag, känns verkligen inte som något som skulle fungera just nu. Men jag är mycket välkommen att höra av mig i framtiden när det ser bättre ut, känns oerhört skönt att höra! Fick även på omvägar höra att de tyckte om mig & att det var en stressig intervju, phew.. Hade varit konstigt annars.. för vem älskar inte mig?! Hallå!? :P

Ingen lyckodag precis..

Alltså, idag gick älsklingens glojärn sönder! Känns väl roligt eller? Han tappade glasögonen & glaset på vänstrasidan gick i några bitar så nu går han runt med glas på enbart höger sida! Snyggt! ;) .. Tur det inte syns! Men allvar, så himla typiskt när jag ändå var hos optikern häromdagen & beställde två par glojärn till mig själv! Hur som helst, imorgon blir det optikern igen, jag ska naturligtvis följa med, ni vet, som smakråd så han inte väljer ett par bågar som gör att jag absolut inte kan vistas tillsammans med honom.. haha! Synd att det tar typ en vecka innan man får glasögonen! Tycker synd om honom :(

Nu tänkte jag slänga in kycklingen i ugnen så älsklingen får lagad varm mat när han kommer hem från jobbet senare ikväll! Hoppas han är hemma innan midnatt ♥

Jobbintervjun avklarad..

Jag antar att ni är sugna på att veta hur jobbintervjun gick? Alltså, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men arbetsplatsen verkar absolut något för mig, men intervjun var så himla oproffsig & jag kände inte att jag fick någon bra klick med arbetsgivaren. Jag vill inte gå in på några detaljer men något jag störde mig mycket på var att jag blev avbruten hela tiden. Jag försökte tränga mig igenom & ta plats men det var helt hopplöst! Det kändes inte roligt. Jag har ju inte problem med att säga mitt annars men detta kändes överdrivet! Hur som helst, de verkar mycket intresserade av mig & kommer höra av sig nästa vecka. Jag själv ska också fundera för mig själv vad jag vill. Jag vill ha jobbet känner jag men både arbetsgivaren & den långa pendlingen är två nackdelar. Det känns nästan som nackdelarna väger tyngre?

Känner man att man inte kommer trivas ihop med sin chef, ska man ta jobbet oavsett?

Är ett svek förlåteligt?

Ett svek är ett svek, right? Jag tänkte ställa en fråga här! Du berättar personliga saker, privata grejer helt enkelt till någon som står dig väldigt nära. Det är liksom förväntat att det bara är mellan er två. Saker som andra absolut inte har med att göra, saker som kommer djupt från ditt hjärta, men som på ett eller annat kommit vidare via den personen du hade förtroende för. Personerna som får veta dessa saker känner inte dig & kan lätt få fel bild av dig av dessa privata saker. Är detta något som går att förlåta? Kan man känna sig trygg & fortsätta som det var innan när personen du öppnat upp dig för sprider vidare det du sagt?

Svara gärna på detta :)

Frågestund

Tänkte att vi kör igång med en liten frågestund, som jag typ aldrig haft i bloggen.. ever! Kan väl bli kul! Eller hur? Alla frågor är naturligtvis välkomna, om jag svarar på alla återstår att se ;) .. Så fråga på nu! Svaren dyker upp senare i veckan! :)

Nattugglan talks..

Sitter & bläddrar lite bland alla bildmapparna & väljer ut bilder som jag tänkt framkalla, någon gång i framtiden ;) .. Måste skärpa mig! Mår inte alls bra just nu, har sjukt himla ont i magen, därför jag fortfarande är uppe? Förkyld & känner mig febrig, ovanligt? Hela jag känner mig som en sjukdom! Blääh! Ska försöka sova nu dock! Natti!!

Pluttan från i höstas.

Något du kanske inte visste..

År 2011 är ett speciellt år, minst sagt! Varför? Jo, vi får uppleva fyra ovanliga datum i år: 1/1-11, 1/11-11, 11/1-11 & 11/11-11! Det som gör 2011 extra speciellt är följande.. Ta de två sistsa siffrorna i årtalet du föddes, lägg sedan ihop dessa med din ålder du fyller i år.. svaret blir 111! Läskigt va? I knooow! ;)

Here I go!

Jag fick ju ett jobberbjudande häromveckan men kände efter några dagar.. njäääe.. jag vill nog inte just det där! Hur som helst! Jag har ikväll fixat lite med mitt konto på platsbanken, kikat lite efter ett jobb, hittade ett jobb, ringde arbetsgivaren & tadaa.. jag ska på arbetsintervju på onsdag! Snabbt & enkelt! Ja vi får se vad detta leder till! Det vore absolut jätteskoj att få komma ut nu, jag menar, 4 år hemma får mig att vilja slita av mig håret & klösa på väggarna!! Meeoow! Haha.. så illa är det inte! Det är värre! Haha! Ens.. Lalala! Wish me luck!

Jag fick en märklig kommentar efter föregående inlägg från anonym om vi skulle flytta igen med en chockface! Haha! Nej, vi ska inte flytta igen! Trivs jättebra där vi bor idag. Efter att jag läste om inlägget jag skrev förstod jag att inte alla vet att Nikon är ett kameramärke som tillverkar kamerahus. No offence.. men.. trodde det var uppenbart efter länkningen :P

Inte helt puckat..

Ibland är inte försäkringskassan helt puckade! Älsklingen ska snart knappa in sin nya årsinkomst efter en snäll påminnelse från försäkringskassantanten (han har inte ändrat den sedan pluttans födsel, sisådär nästan 2 år sedan!) Eftersom årsinkomsten höjts med ett femsiffrigt belopp sedan deklarationen från 2008 kommer försäkringskassan göra en ny utbetalning på det som saknats, känns väl roligt? Känner ni det där? Jag tycker det luktar ny barnvagn & ett nytt hus, vill veeeerkligen uppgradera mig från en Nikon D80 till en Nikon D300s. Hihi!

Snart kommer pluttan hem efter en mysig helg med sin moster! Kan tänka mig att det varit roligare att vara iväg än att sitta hemma med sina tråkiga & sjuka föräldrar! Både jag & älsklingen har varit sjuka, är fortfarande! Magsjuka/förkylningar/febermarathon! Men det går på rätt väg nu iallafall! :)

Helgen avslutas med..

Klockan tickar midnatt & Ophelia har somnat efter ett mysigt bad! Nu ska jag slänga mig in i duschen, känner verkligen att jag behöver en kall dusch just nu! Sen blir det lite mys med maken framför en film kanske.. Natti!

En stund senare..

JAAAA! Äntligen har jag framkallat lite kort! Blev en 30 kort + massa kopior till släkten & dagmamma! Pheeew! Nu slipper jag förhoppningsvis lite gnäll! Måste ta mig tid någon dag & framkalla resten & förstoringarna till väggen ovanför matbordet, men tror jag köper ramarna innan! Toppen!

En av bilderna som framkallades (+8 kopior)

Lovely som Lova-Li

En liten bild på min dotter Ophelia Lova-Li som togs på Julafton, då var hon 17 dagar gammal. Hm.. var det inte ikväll jag skulle sätta mig ner & framkalla lite bilder? Jag sitter redan här men om orken finns vet jag inte, men jag gör ett försök iallafall!

Livingroom

Lite hemma-hos bilder! Jag börjar bli riktigt nöjd med vårt vardagsrum nu! Jag ska tala om för er att det varit riktigt svårt att få till det, rummet är ju trots allt ganska litet, litet på ett mysigt sätt! Jag har endel småsaker kvar innan jag blir helt nöjd! På väggen ovanför matbordet t.ex ska vi ha inramade familjebilder i en ekmönstrad ribba-serie, för att matcha bord & stolar! Ovanför bordet ska vi ha den lilla modellen maskros-lampan. Kommer bli jättefint!





Ett steg före..

Jag sitter här med en klump i magen & vet inte riktigt vad jag ska göra, ska jag lägga upp bilden på mig själv eller inte? Svaret får vi ju veta om inlägget blivit publicerat i bloggen! Jag tycker inte om att ta bilder på mig själv längre, känner mig så otrygg i mig själv! Förut kunde jag ta hundratals egobilder varje dag! Hur som helst! Arbetar på självförtroendet & jag-är-ful/tjock känslorna ska BORT!

Gårdagens Santos

Satt & bläddrade lite ur gårdagens fotografering & hittade ännu en bild på Santos som jag ville dela med mig av! Blev jätte nöjd med denna! Det är en sån här bild jag lätt skulle ha inramad på väggen! Skulle nog ta tag i det här med att framkalla fotografier, dagmamman har ju bett om en färsk bild på pluttan.. Kanske hinner idag?

Morgonens återupplivning..

Något alldeles fantastiskt hände i morse när jag vaknade! Jag vaknade av en ljuv tortyr, TANDVÄRK! Det är höger visdomstand på övre raden som hatar mig! Jag visste att detta skulle hända förr eller senare, visdomständerna på nedre raden var jag tvungen att plocka bort för några år sedan, mmm vilket skönt ingrepp, eller inte!! Hur som helst! Nu skiter jag i detta! Imorgon ringer jag tandläkaren vare sig jag eller plånboken vill det! Nu - Panodil!


2010-listan

Bättre sent än aldrig säger man ju & jag kände att jag absolut också ville göra en sånhär lista för 2010, kul att komma tillbaka till & läsa, so here it goes!

1. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns inte om jag höll några, eller jo, det skulle förmodligen att loosa övervikten, men vi vet ju hur bra det gick, inte alls! Istället blev jag på smällen & året avslutades med en söt liten bebis!

2. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Faktiskt! Fem söta bebisar föddes 2010 (har säkert glömt någon, oops)!

3. Dog någon som stod dig nära?
Ja

4. Vilka länder besökte du?
Vi skulle ut & resa i år men så blev det inte pga flyttar & graviditet.

5. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja, jag vill ta hand mer om mig själv & må bra! Inte för att jag mått dåligt men jag har lagt all min energi åt andra & glömt bort mig själv. Mer-jag alltså!

6. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
7 december då vår lilla dotter Ophelia Lova-Li tittade ut!

7. Vad var din största framgång 2010?
Jag har utvecklats mer inom matlagning & bakning! Kul!

8. Största misstaget?
Alla misstag har lett till något bra så jag vill inte kalla det misstag. Men det finns en sak som som jag ångrar djupt & vill aldrig göra om det igen!

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget jag minns eller orkar tänka på.

10. Bästa köpet?
Min Iphone & världens skönaste soffa!

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Vår bil som vi köpte i somras.

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
En oplanerad-planerad graviditet gjorde mig jätte lycklig! Vi planerade smått ett litet syskon & när ägglossningstesterna kom följde det med några gratis-graviditetstester som visade att jag redan var gravid i andra månaden! Det var en obeskrivlig lycka måste jag säga, speciellt när jag trodde jag inte hade någon ägglossning!

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Bruno Mars - Just the way you are, som älskade maken spelade högt för mig!

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog en nypa ledsnare.

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Vara den jag vill vara.

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tagit åt mig för lätt.

17. Hur tillbringade du julen?
Vi hade en mysig jul hemma hos oss själva tillsammans med oss själva, det kändes som det absolut bästa för barnens skull & det blev en underbar jul!

18. Blev du kär i år?
Jag är kär varje dag & kärleken jag får tillbaka är underbar!

19. Favoritprogram på TV?
Jag tittar inte på TV, men brukar ibland, när tiden räcker till, titta på Halv 8 hos mig & Restaurang i vårt vardagsrum via PLAY.

20. Bästa boken du läste i år?
Jag har inte läst en bok i år heller. Finns roligare saker att göra!

21. Största musikaliska upptäckten?
Va?

22. Något du önskade dig och fick?
En underbart söt dotter till & massa prylar jag inte orkar rabbla upp!

23. Något du önskade dig men inte fick?
En Nikon D300s, men snaaaaart så!

24. Årets bästa film?
Jag kommer inte på någon just nu för jag är så dålig på alla filmtitlar.. men ni vet.. den där som är så bra! :P

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Det minns jag heller inte! Men jag minns att vi var mitt i en flyttyra upp till Norrköping, rätt eller fel?

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Svart & inte så många variationer (mammakläder)

27. Vad fick dig att må bra?
När vi flyttade in till radhuset, äntligen ett hem jag vill vara i!

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Plötsligt händer det.. står helt stilla!

29. Vem saknade du?
Min dotter & min man!

30. De bästa nya människorna du träffade?
Norrköpings-Adde! Underbar människa!


Listan har jag lånat av Tescho.se

Love love love

Eftersom Caspian fick vara med på bild idag så är det inte mer än rätt att Santos också får det. Båda bilderna är från dagens! Våra vackra katter! Båda killarna är drygt 8 månader gamla! Best friends forever.. Haha! Fan vad det låter GAY!

Plaskvåt & sexig!

Just nu ligger jag i soffan med lappisen i knät & snorar. Förstår inte riktigt var allt snor kommer ifrån! Snyter mig hela tiden & det blir bara snorigare & snorigare! Usch! Enda fördelen med att vara dunderförkyld, som jag är, att jag tycker att jag får en sexigare röst! Hehe! Oh yeah baby! Men det är väl allt också! Allt snor gör en oattraktiv hur mycket man än försöker!

Var ute på en kort barnvagnspromenad idag! Det var en av de kortaste promenaderna jag varit på, mina stövlar  läckte in rejält så jag fick springa in igen helt enkelt med plaskvåta strumpor! Helt värdelöst! Stövlarna iallafall!

Bara en bild..

Expedit & lack

Igår tog vi oss Ä N T L I G E N tiden till ett Ikea-köpa-möbler-besök! Tro mig, det är inte roligt med två barn med sig så vi bestämde oss för att slå till igår trots att vi båda är sjuka, då den äldsta dottern är hos sin moster! Det blev dock inte mycket i inköp som vi hoppades på, som vanligt är det mesta man vill ha slut på Ikea trots bra lagerstatus på hemsidan, however! Vi kom hem med ett 5x5 expedithylla + några branäskorgar till vardagsrummet samt ett billigt soffbord då soffbordet vi egentligen skulle ha var slut, orkar inte vänta längre på ett soffbord så vi tog ett annat! Men ärligt talat, vi var nog för trötta egentligen, så vi siktar på ett Ikea-besök till nästa vecka för att få hem det sista vi ville ha, som t.ex en lampa att ha ovanför vårt matmöblemang i vardagsrummet, frågan är om man ska ha denna eller denna, det var där vi fastnade!

Jag vill egentligen ha lite "finare" möbler, men det känns inte som prio ett just nu när barnen är så små & den äldsta gärna är framme med kritan! Jag tycker synd om hennes rosa byrå som blivit svartstreck randig! Tur att det går att torka av! :P

Foton på vardagsrum & katt



Nytt kapitel

År tjugohundratio har varit mycket ups & downs för mig! Året avslutades dock med en färsk nykomling i vår familj, vår tredje dotter föddes & då kände jag att tjugohundraelva skulle bli ett nytt kapitel i mitt liv! Jag kände att jag behövde en nystart, jag vill fokusera mer på det goda i livet & lägga det gamla åt sidan, for a while iallafall! Detta är iallafall ett av mina nyårslöften! Liten nörd som jag är, självklart har jag nyårslöften! Jag vill växa inombords & bli starkare! Sen vill jag som alla andra, gå ner i vikt, i år igen! Lite lustigt det där, det gick ju inte så bra förra året & förra året igen, råkar ju bli på smällen varenda år! Hilarious!
RSS 2.0